به گزارش روابط عمومی اقتصاد انرژی ،
گزارشها حاکی از آن بوده که این تحول ممکن است به سرعت رخ دهد، زیرا این کشورها از ماه می ۲۰۲۲ ششهزار و ۹۰۰ مگاوات به ظرفیت عملیاتی خود در زمینه انرژی خورشیدی و بادی اضافه کردهاند و این ظرفیت به ۱۹ هزار مگاوات رسیده است که افزایشی ۵۷ درصدی تخمین زده میشود.
این گزارش همچنین بیانگر آن است که پروژههای تاسیساتی وجود دارد که ۹ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر را تامین میکند که هنوز در دست ساخت هستند و قرار است تا سال ۲۰۲۴ تکمیل شوند. پیشبینی میشود در صورت اجرای به موقع این پروژهها، نرخ رشد سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر ادامه یابد و این کشورها نیز از رشد سالانه ۴۰۰ درصدی در پروژههای انرژی خورشیدی و بادی برخوردار شوند.
امارات جایگاه اول در پیشرفت تجدیدپذیرها
در سال ۲۰۱۷، امارات متحده عربی اولین استراتژی انرژی یکپارچه کشور را راه اندازی کرد، طرحی که هدف آن افزایش سهم انرژی پاک در سبد انرژی از ۲.۵ درصد به ۵۰ درصد و کاهش ردپای کربن تولید برق تا ۷۰ درصد است. ابوظبی انتظار دارد که این طرح ۱۹۰.۵ میلیارد دلاری تا سال ۲۰۵۰ به بهرهبرداری برسد و به سمت استفاده از یک سبد انرژی که چندین منبع انرژی تجدیدپذیر را شامل میشود حرکت کند. زیرا هدف استراتژی ترکیب انرژی هستهای و انرژی پاک برای برآورده کردن نیازمندی های اقتصادی در امارات متحده عربی است و این پروژه به طور درصدی شامل ۴۴ درصد انرژی پاک، ۳۸ درصد گاز، ۱۲ درصد زغال سنگ پاک و ۶ درصد انرژی هسته ای خواهد شد.
شرکت انرژی آینده ابوظبی (مصدر) که در سال ۲۰۰۶ تأسیس شد، پروژههای بسیاری را در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر به پایان رسانده است، مانند ایستگاه شمس در ابوظبی که بزرگترین نیروگاه خورشیدی متمرکز جهان است.
پارک خورشیدی محمد بن راشد آل مکتوم یکی از مهمترین و بزرگترین پروژههای جهان در زمینه انرژی های تجدیدپذیر است که ظرفیت تولید آن تا سال ۲۰۳۰ به ۵ هزار مگاوات خواهد رسید و با اتمام ساخت آن به کاهش انتشار سالانه بیش از ۶.۵ میلیون تن کربن کمک می شود.
هدف گذاری تولید هیدروژن تا ۸.۵ میلیون تن
حکومت عمان به نوبه خود چندین پروژه امیدوارکننده در زمینه انرژی خورشیدی مانند پروژه انرژی بادی ظفار با ظرفیت تولید ۵۰ مگاوات پیشبینی کرد که برای پوشش بیش از ۱۶ هزارخانه با برق کافی است. همچنین ایستگاه Miraya که یکی از بزرگترین ایستگاههای تولید بخار خورشیدی در جهان است و ایستگاه فتوولتائیک خورشیدی امین که انرژی پاک را با ظرفیت ۱۰۰ مگاوات تامین میکند و برای تامین انرژی ۱۵ هزار خانه کافی است، راهاندازی شد.
حکومت عمان در سالهای گذشته علاقهمندی فراوانی به تولید هیدروژن سبز که ترکیب تکنولوژیکی (فنی) انرژیهای تجدید پذیر و هیدروژن به عنوان مکانیزم ذخیره یک منبع انرژی پاک و پایدار است، نشان داده است و از طریق سرمایه گذاری به ارزش ۱۴۰ میلیارد دلار به دنبال تولید سالانه یک میلیون تن سوخت هیدروژنی تا سال ۲۰۳۰ است که تا سال ۲۰۴۰ به ۳.۷۵ میلیون تن و تا سال ۲۰۵۰ به ۸.۵ میلیون تن خواهد رسید.
در مراکش، بهرهوری انرژی، به موازات توسعه انرژی های تجدیدپذیر، یکی از اولویت های استراتژی ملی انرژی پادشاهی است و رباط قصد دارد تا ۱۵ درصد از مصرف انرژی را در سال ۲۰۳۰ صرفه جویی کند.
در این راستا، پادشاهی برنامههای عملی را برای بهرهوری انرژی در تمام زمینههای اصلی، بهویژه حملونقل، صنعت و ساختوساز آماده کرده است.
بر این اساس،دولتمردان این کشور تواناییهای بزرگی را در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر خورشیدی و بادی فراهم ساختهاند تا منابع انرژی را متنوع سازند.
با این اقدامات اولویت را به منابع تجدیدپذیر میدهند، تا پاسخگویی به تقاضای فزاینده برای برق، حفظ محیط زیست و کاهش وابستگی به انرژی فسیلی صورت گیرد.
انتهای پیام/
منبع: انرژی پرس