به گزارش اقتصاد انرژی سعید قوامپور کارشناس حوزه انرژی طی یادداشتی نوشت : در حوزه سرمایهگذاری شرکت نفت در مرحله اول و شرکتهای گاز و پتروشیمی در مرحله بعد از آن، تا به اینجا از منابع موجود شامل سهم شرکت نفت از فروش نفت و در مواردی منابع صندوق توسعه ملی به دلیل بازدهی بهتر پروژههای نفت و گاز، بهرهبرداری شده و یکی از نتایج آن توسعه فازهای پارس جنوبی بود.
اشکال عمده سرمایهگذاری در این بخش عدم ورود بخش خصوصی به دلیل نگرانی و عدم اعتماد و ناتوانی مالی بوده است. چنانکه معادل ۱۰۰ میلیارد دلار اجازه برای بهینهسازی بخش انرژی در قوانین بودجه داده شد ولی بخش خصوصی توانمند و ریسکپذیری نبود تا کار را شروع کند و از منابع حاصل از بهبودها، شاهد بازگشت سرمایهاش باشد.
رئیس جمهور بعدی باید بخش خصوصی داخلی و خارجی را ترغیب کند، این روند بستگی به این دارد که برنامه اقتصادی ما تا چه اندازه تابع راهبردهای سیاسی باشد. طبیعتا هر چه مستقلتر و در عرصه صنعت نفت منعطف تر با کشور ها برخورد کرد بهتر خواهد بود.
و در داخل در بخش منابع انسانی ابتدا کاهش سطح در آمدی پرسنل و سپس ورود افراد فاقد صلاحیت، ساختار منابع انسانی را از حالت بهینه خارج ساخت. نتیجتا کاهش انگیزه منجر به افت تخصص در فعالیتها شد.
توجه بیشتر به پرسنل ستادی، راهکار این مشکل است. چرا که در بخش تصدیگری، خصوصیها حضور بیشتری خواهند داشت. بهتر است کارکنان ستادی، برگزیدگانی از بخشهای اجرائی صنعت نفت باشند.
برای رفع موانع سه عامل توجه به سرمایه گذار بخش خصوصی، تنظیم مواد قانونی مؤثر و توجه به ارتقاء رتبه کسب و کار کشور قابل توجه است.