به گزارش اقتصاد انرژی ؛ مدیریت نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز به نمایندگی از شرکت ملی نفت تلاش کرده است ضمن شناسایی عوامل بروز مشکل و ارائه راهکارهای اجرایی در فاز نخست ایجاد زیرساختهای آبرسانی به نخیلات، همچنین جایگزینی نخیلات تا سطح ۱۱۰۰ هکتار را در دستور کار قرار دهد که این پروژه با استقبال قابل وصف روستاییان و آغاز مهاجرت معکوس بهدلیل پیدایش منبع درآمدی تازه و پایدار روبهرو شود.
در همین زمینه بخشی از اراضی ازدسترفته با اجرای طرحهای زهکشی و شبکههای آبرسانی احیا و به کشاورزان صاحب نسق تحویل داده میشود.
در بخش دیگری با مشارکت کشاورزان علاقهمند، نخل موردنیاز برای کاشت در اراضی آنان تأمین و این نخلهای جوان از سوی کشاورزان غرس شد که به دلیل این مشارکت کشاورزان در اجرای پروژه و تأمین بخشی از اعتبار موردنیاز، پایداری طرح نیز تضمین شد.
این پروژه در بخش محیط زیستی فواید زیادی بهدنبال دارد که میتوان به کنترل ریزگرد و کاهش آلایندهها از طریق ترسیب (رسوب) کربن توسط درختان، همچنین کشاورزی حفاظتی در این اراضی اشاره کرد. در همین حال بهدلیل جایگاه محصول خرما در بخش صادرات، میتوان به ارزآوری آن با توسعه پروژه در سالهای آتی اشاره کرد.
شایان ذکر است با تکمیل و اجرای طرح توسعه زیرساخت و جایگزینی نخیلات، برای ۴۲۰ نفر بهصورت دائم و برای ۷۰۰ نفر بهصورت موقت اشتغالزایی خواهد شد، همچنین مهمترین اثر آن بازگشت روستاییان به مناطق خواهد بود که بهعنوان مرزبانان دائمی نقش بسیار مهمی در تأمین امنیت مرزی کشور ایفا میکنند.
انتهای پیام/
منبع : شانا