به گزارش اقتصاد انرژی ؛شرکتهای توتال انرژی و شِل، در سال های اخیر، اکتشافاتی انجام دادند که ۲.۶ میلیارد بشکه برآورد شدند و زمینه را برای برنامه ریزی این کشور آفریقایی برای تولید از حدود سال ۲۰۳۰، فراهم کرد.
به گفته منابع آگاه، هدف اولیه اوپک پلاس، مشاهده پیوستن نامیبیا به «منشور همکاری» است که درباره بازارهای انرژی مذاکرات بلندمدت انجام میدهد. برزیل در ژانویه به این منشور پیوست.
به گفته ان جی آیوک، رئیس اجرایی اتاق انرژی آفریقایی که در تسهیل مذاکرات میان دو طرف مشارکت داشت، گفت: در نهایت، اوپک که به عنوان هسته اصلی گروه اوپک پلاس، با روسیه و سایر تولیدکنندگان همکاری دارد، ترجیح میدهد نامیبیا، به عضو کامل این گروه تبدیل شود.
وی افزود: اوپک، حرکت خود برای جذب نامیبیا را آغاز کرده و در این مقطع، نتیجه مذاکرات معلوم نیست.
هیثم الغیص، دبیرکل اوپک در فوریه گفته بود اوپک، مشغول مذاکره با چندین کشور برای پیوستن به «منشور همکاری» است اما از این کشورها، نام نبرده بود.
اوپک در توییتی در آن زمان اعلام کرده بود الغیص با تام الویندو، وزیر معادن و انرژی نامیبیا در کنفرانسی در نیجریه دیدار کرده بود و در آنجا، درباره چشم انداز همکاری اوپک و نامیبیا تحت چتر منشور همکاری، صحبت شد.
طبق گزارش «اس اند پی کامادیتی اینسایتس»، مگی شینو، کمیسر نفت نامیبیا در سال گذشته، برای پیوستن به خانواده اوپک، ابراز علاقه کرده بود.
به گفته آیکو، مذاکرات میان اوپک و دولت نامیبیا در اواخر آوریل که الغیص برای سخنرانی در کنفرانس انرژی نامیبیا به این کشور میرود، احتمالا ادامه پیدا خواهد کرد.
تولید نامیبیا تا یک دهه آینده، به اوج ۷۰۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید که کمتر از تولید ۱.۱ میلیون بشکه در روز آنگولا است اما در صورت اکتشافات موفقیت آمیز بیشتر، تولید نامیبیا میتواند از این هم بیشتر رشد کند.
بر اساس گزارش رویترز، آنگولا در پی دریافت سهمیه تولید پایینتر از حد انتظار از سوی اوپک پلاس، در دسامبر سال ۲۰۲۳، از اوپک خارج شد.
انتهای پیام
منبع : ایسنا