به گزارش اقتصاد انرژی، در حالی که حامیان محسن پاکنژاد با ارجاع به نمودارهای تولید نفت، او را بهعنوان متولی افزایش تولید نفت کشور معرفی میکنند، باید توجه داشت که وی از تیرماه ۱۳۹۵ تا آبان ۱۳۹۷ بهعنوان معاون تولید شرکت ملی نفت فعالیت کرده و در این دوره، تولید نفت ایران با کاهش قابلتوجهی مواجه شد.
با این حال، حامیان پاکنژاد به همان نمودارها استناد کرده و به روند صعودی تولید گاز غنی در همین بازه زمانی اشاره میکنند و عملکرد وی را مثبت ارزیابی میکنند.
این نمودار، اما بهطور کلی، تصویر کاملی از عملکرد محسن پاکنژاد ارائه نمیدهد. طبق اطلاعات منتشرشده از سوی سایت حسن روحانی، برداشت روزانه ایران از میدان گازی موردنظر در ابتدای دولت یازدهم ۲۸۰ میلیون مترمکعب بود که تا سال ۱۳۹۹ با افزایش ۲.۵ برابری، به ۷۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسید. این رشد چشمگیر بهدلیل پیشرفت قابلتوجه در توسعه ۱۷ فاز میدان پارس جنوبی بود که از دوره دولت دهم به دولت یازدهم منتقل شد.
بر اساس نمودار تولید نفت، از دیماه ۱۳۹۴ تا اردیبهشت ۱۳۹۷، تولید نفت ایران بهواسطه معافیت موقت ناشی از توافق هستهای برجام افزایش قابلتوجهی یافت. با این حال، پس از این دوره، روند تولید نفت بهطور چشمگیری افت کرد.
در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷، دولت ایالات متحده آمریکا بهطور رسمی از برجام خارج شد و بازگشت تحریمها به وضعیت پیشین خود را اعلام کرد، که تأثیرات منفی قابلتوجهی بر صنعت نفت ایران داشت.