اقتصاد انرژی

صفحه ما در رسانه های اجتماعی

سه‌شنبه 17 تیر 1404
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
خانه انرژی های نو
https://eghtesadenergyonline.ir/?p=60689

تلاش محققان ایرانی برای توسعه دانش انرژی‌های تجدیدپذیر

13 دی 1403 ساعت 09:52
تلاش محققان ایرانی برای توسعه دانش انرژی‌های تجدیدپذیر

تلاش محققان ایرانی برای توسعه دانش انرژی‌های تجدیدپذیر

محققان دانشگاه یزد با حمایت سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی در قالب برنامه «حمایت از کاربران ایرانی در آزمایشگاه‌های سنکروترون برتر»، امکان توسعه پژوهش خود در زمینه مشخصه‌یابی مولکول آسفالتین را پیدا کردند که در ساخت نسل جدیدی از سلول‌های خورشیدی کاربرد دارد.

به گزارش اقتصاد انرژی، محققان دانشکده فیزیک دانشگاه یزد با کسب فرصت حضور در مرکز بین‌المللی تابش سنکروترون برای علوم تجربی و کاربردها در خاورمیانه (سزامی)، با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری، موفق شدند تحقیقات خود را در زمینه مشخصه‌یابی مولکول آسفالتین و کاربرد آن در تولید نسل جدیدی از سلول‌های خورشیدی توسعه دهند.

محمد علی حداد، عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه یزد که این پروژه فناورانه را در مرکز بین‌المللی تابش سنکروترون برای علوم تجربی و کاربردها در خاورمیانه (سزامی) انجام داده است، درباره این پروژه تحقیقاتی گفت: آشنایی من با موضوع شتاب‌دهنده‌ها و همین طور کاربرد پرتو ایکس در مشخصه‌یابی مواد به زمانی که  در مقطع PHD در انستیتو لیزر آمستردام مشغول به فعالیت بودم، برمی‌گردد. در آن دوره، آموختم که چگونه به کمک این پرتو می‌توان ساختار مولکولی مولکول‌ها را در حالت گاز فیس، برای مولکول‌هایی همچون منوکسید کربن و همین طور دی اکسید کربن مورد استفاده قرار داد.

وی ادامه داد: پس از بازگشت به کشور با توجه به این‌که تربیت نیروی انسانی در این حوزه در کشور ما از اولویت قابل توجهی برخوردار است، با دوره‌های برگزار شده توسط پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و همچنین چشمه نور ایران آشنا شدم. در بعضی از این دوره‌ها شرکت داشتم و با مبانی فیزیکی و همین طور کاربردها و نرم‌افزارهای مرتبط با داده‌های سنکترونی آشنا شدم. در سال ۲۰۲۳ با پذیرش پروپوزالی تحت عنوان مشخصه‌یابی مولکول آسفالتین و استفاده از مولکول آسفالتین در انرژی‌های تجدیدپذیر و ساخت نسل جدیدی از سلول‌های خورشیدی، مشخصه‌یابی تعدادی از عناصر مربوط به مولکول آسفالتین را به کمک باریکه ایکس آر اف در سنکروترون سزامی انجام دادیم و در حال حاضر مشغول به تحلیل‌ داده‌های مرتبط با این موضوع هستیم.

وی با اشاره به کاربرد این پژوهش‌ها در حوزه باستان شناسی، اظهار کرد: استان تاریخی یزد و آثار باستانی این استان، دارای ظرفیت بسیار خوبی برای پژوهش‌ها است و استفاده از تابش سنکروترون و شتاب‌دهنده‌ها در مشخصه‌یابی بافت‌های تاریخی و همین طور شناسایی عناصر بافت‌های تاریخی اهمیت ویژه‌ای دارد.

حدادی با بیان این‌که تیم پژوهشی دانشگاه، مشغول تهیه و تدوین پروپوزال‌هایی پیرامون مشخصه‌یابی بافت‌های خشتی در استان یزد هستند، ادامه داد: در حال حاضر پروپوزالی را برای شتاب‌دهنده الترا آماده و ارسال کردیم که امیدوار هستیم مراحل داوری این پروپوزال با موفقیت انجام شود و در آینده نزدیک برای مشخصه‌یابی ایکس‌ری توموگرافی بافت‌های خشتی به ایتالیا عازم شویم و اندازه‌گیری‌ها را انجام دهیم.

وی با اشاره به حمایت سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، تصریح کرد: از معاونت علمی ریاست جمهوری، پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، چشمه نور ایران، دانشگاه یزد و دیگر صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان که برای نجام این نوع پروژه‌ها، حمایت‌ها و همراهی کردند قدردانی می‌کنم.

حمایت از حضور دانشمندان ایرانی در آزمایشگاه‌های سنکروترون برتر

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، «برنامه حمایت از کاربران ایرانی در آزمایشگاه‌های سنکروترون برتر»، با هدف ایجاد یک شبکه حمایتی از پژوهشگران و صنایع کشور برای دسترسی به آزمایشگاه‌های سنکروترونی برتر و انجام آزمایش‌های تراز اول در سطح بین‌المللی با حمایت سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی اجرا می‌شود.

در این برنامه بخشی از هزینه سفر و هزینه‌های جانبی انجام آزمایش از جمله تهیه نمونه و … برای پژوهشگرانی که موفق به اخذ پذیرش برای انجام آزمایش در یکی از آزمایشگاه‌های سنکروترون دنیا شده‌اند، توسط سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی پرداخت می‌شود.

به این ترتیب امکان دسترسی پژوهشگران، اساتید، دانشجویان و صنایع کشور برای انجام آزمایش‌های کاربردی و پیشرفته در بهترین و به‌روزترین آزمایشگاه‌های دنیا تسهیل خواهد شد. این برنامه در ادامه «برنامه کاربری ایران از آزمایشگاه آلبا» تصویب شده است. برنامه حمایت از کاربران ایرانی در آزمایشگاه‌های سنکروترون به صورت مشترک توسط سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی  و چشمه نور ایران اجرا می‌شود.

سنکروترون (synchrotron)، نوعی شتاب‌دهنده ذرات به شکل یک حلقه دایره‌ای است که با کمک میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی، تابش الکترومغناطیسی تولید می‌کند. ذراتی که با سرعتی نزدیک به سرعت نور در یک محیط الکترومغناطیسی حرکت می‌کنند، در جهت حرکتشان، نوری منتشر می‌کنند که تابش سنکروترون یا نور سنکروترون نامیده می‌شود. تابش سنکروترون یک امکان توانمند برای مطالعه ساختمان مولکولی و تغییرات شکل و ترکیبات سلولی در هنگام واکنش‌های شیمیایی است که در زمینه‌های مختلف تحقیقاتی و کاربردی در فیزیک، پزشکی، صنعت، زیست‌شناسی، باستان‌شناسی و … کاربرد دارد. استفاده از تابش سنکروترون برای علوم بنیادی و فناوری‌های کاربردی، رشد فزاینده‌ای را در چند دهه اخیر تجربه کرده است. مزیت این نوع از شتابدهنده‌ها نداشتن محدودیت در انرژی است که باعث می‌شود ذرات بنیادی را بتوان به انرژی‌های چندین گیگاالکترون ولت و بیشتر رساند.

این حمایت در معاونت تبادل فناوری سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی انجام می‌شود.

برچسب: اتلاف انرژیتجدیدپذیر

مطالب مرتبط

تأکید تهران و کابل بر گسترش همکاری‌ها در بخش نفت و گاز
اسلایدر

تأکید تهران و کابل بر گسترش همکاری‌ها در بخش نفت و گاز

توسط Dr.ehsan poori
30 اردیبهشت 1404
0

به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین ﻣﺤﺴﻦ ﭘﺎﮎ‌ﻧﮋﺍﺩ امروز (ﺳﻪ‌ﺷﻨﺒﻪ، ۳۰ اردیبهشت) در دیدار با هدایت‌الله بدری، ﻭﺯﯾﺮ معادن و پترولیوم...

هشدار به پرمصرف‌ها؛ قبض‌ برق تا ۴۰ درصد گران‌تر می‌شود
آب و برق

هشدار به پرمصرف‌ها؛ قبض‌ برق تا ۴۰ درصد گران‌تر می‌شود

توسط Dr.ehsan poori
29 اردیبهشت 1404
0

به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین عبدالامیر یاقوتی، در گفت‌وگویی رادیویی با تأکید بر اینکه هنوز جزئیات نهایی‌ نشده، گفت: تغییر...

نوشته بعدی
مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یادداشت

آرشیو
بنزین؛ جایی که ناترازی، نشانه‌ای از غفلت استراتژیک شد
برق قاچاق برای استخراج‌کنندگان، خاموشی برای مصرف‌کنندگان؛ دلایل ناترازی برق در تابستان ۱۴۰۴
سند ملی راهبرد انرژی؛ از سیاست‌گذاری کلی تا چالش‌های عملیاتی

آخرین اخبار

طلای 18 عیار زیر ذره‌بین/بازگشت قیمت طلا به کانال 6.400.000 میلیون تومان

وزارت راه در حال بررسی پیشنهاد افزایش قیمت بلیت قطار

زمان برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش اعلام شد

بزرگترین قرارداد زندگی عارف آقاسی!

حذف کارت سوخت تکذیب شد

قالیباف همچنان رئیس مجلس ماند

پست جنجالی رونالدو اینترنت را منفجر کرد!

صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان در انتظار مصوبه مجلس

بنزین روی کارت بانکی؛ گام اول برای اصلاح بزرگ

ثبت روزانه ۱۶ هزار قرارداد رایگان در سامانه خودنویس

ایران در رده هفتم فوتبال باشگاهی بانوان آسیا

وزیر صمت: دولت سهام خودروسازان را واگذار می‌کند

جزئیات تازه از مرگ خواهران بلاگر

ابطال تصمیم وزارت اقتصاد درباره سقف کارت به کارت

همۀ مادران روستاییِ دارای ۳ فرزند و بیشتر امسال رایگان بیمه می‌شوند

مشکل نرم‌افزاری «برق من» رفع شد

وزیر نیرو: ماینرها را جریمه می‌کنیم اما پول جریمه را با ماینینگ در می‌آورند/سرعت رشد مصرف بسیار بیشتر از رشد تولید شده

اظهارنظر دبیر کانون صرافان ارز درباره قیمت دلار

تذکر دیوان عدالت اداری درباره وام مسکن مجردها

سازمان غذا و دارو همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌های اینترنتی را ممنوع کرد

  • ارتباط با ما
  • درباره ما
  • RSS
  • آرشیو
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی

تمامی حقوق پایگاه خبری اقتصاد انرژی محفوظ است