به گزارش اقتصاد انرژی، عباس علی آبادی وزیر نیرو به همراه مدیران ارشد وزارت نیرو جمهوری اسلامی ایران عصر امروز با شاهین مصطفیاف معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان و هیات همراه در محل وزارت نیرو دیدار و گفت و گو کردند.
در این دیدار دو طرف بر سر موضوعات مختلف فنی و مهندسی دو حوزه آب و برق شامل مواردی چون اتصال الکتریکی شبکه برق ایران و آذربایجان، ساخت و تکمیل نیروگاه برقابی سد قیزقلعه سی، فرایند ساخت سدهای اردوباد و مارازاد و انجام مطالعات زیست محیطی در زمینه پروژههای مهندسی مشترک به بحث و تبادل نظر پرداختند.
عباس علی آبادی در این دیدار با تأکید بر لزوم تسریع در فرایند تکمیل نیروگاه برقابی سد قیزقلعهسی گفت: با توجه به احداث و افتتاح سد قیزقلعه سی و منابع آب کافی در رود ارس، امکان مناسبی در نقطه صفر مرزی میان ایران و آذربایجان برای تولید انرژی برق و استفاده حداکثری از مواهب الهی وجود دارد که باید در این زمینه تسریع صورت پذیرد.
وی ادامه داد: در خصوص فرایند ساخت و بهرهبرداری از سدهای اردوباد و مارازاد وزارت نیرو آمادگی دارد با همکاری و هماهنگی سازمان محیط زیست نسبت به انجام مطالعات زیست محیطی این پروژهها و تسریع در فرایند اجرای پروژهها با وزارت انرژی آذربایجان همکاری کند.
وزیر نیرو در بخش دیگر سخنان خود بر لزوم توسعه زیرساختهای اتصال الکتریکی بین ایران و جمهوری آذربایجان تاکید و تصریح کرد: با توجه به اعلام آمادگی مقامات ارشد کشور روسیه برای اتصال الکتریکی با ایران، جمهوری آذربایجان میتواند به عنوان حلقه اتصال برق ایران و روسیه نقش ایفا کند تا با ایجاد ارتباط الکتریکی برق سه کشور، شبکه برق قدرتمندی در منطقه ایجاد شود.
علی آبادی همچنین با اشاره به تبادل برق میان دو کشور افزود: با توجه به مشکلاتی که جمهوری آذربایجان در تأمین برق کافی برای منطقه نخجوان دارد، ایران این آمادگی را دارد تا از طریق جمهوری آذربایجان برق وارد کرده و در نقطه صفر مرزی با نخجوان به آذربایجان برای حل مشکل برق نخجوان برق تحویل دهد.
شاهین مصطفیاف، معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان نیز در این جلسه با استقبال از ایده ارتباط الکتریکی میان ایران، آذربایجان و روسیه گفت: اجرای کامل و دقیق این طرح نیاز به انجام مطالعات فنی و مهندسی دارد که امیدواریم در کوتاهترین زمان ممکن با تعامل سه کشور به نتیجه برسد.
مصطفیاف در همین رابطه افزود: با توجه به اینکه جمهوری آذربایجان در تأمین برق مورد نیاز منطقه نخجوان به دلیل نداشتن مرز زمینی مشکل دارد، آماده است تا هزار مگاوات برق به ایران از طریق مرزهای شرقی تحویل دهد و به همین میزان برق در منطقه صفر مرزی ایران و نخجوان تحویل بگیرد.
وی در ادامه با اشاره به توانمندی و تجربه مهندسان ایرانی در حوزه ساخت سد و نیروگاه برقابی گفت: برای تکمیل نیروگاه برقابی سد قیزقلعه سی و ساخت و بهرهبرداری از سدهای اردوباد و مارازاد جمهوری آذربایجان به همکاری و استفاده از ظرفیت مهندسان ایرانی نیاز دارد.
در پایان این نشست مقرر شد کمیسیونهای فنی و مهندسی مشترک ایران و آذربایجان به صورت منظم جلسات خود را با هدف تکمیل و اجرای پروژههای مشترک به صورت منظم برگزار کنند.