به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از اویل پرایس، قطر در حال کاهش قیمت گاز خود و توسعه صادرات به بازار آسیاست تا موقعیت خود را به عنوان صادر کننده شماره یک گاز طبیعی مایع حفظ کند.
قطر اولویت خود را از قیمت گاز به سهم بازار تغییر داده و به دنبال آن قیمت گاز خود را پایین آورده و ظرفیت تولید خود را افزایش داده است. هدف قطر از این اقدام افزایش 50 درصدی صادرات گاز طبیعی مایع است.
قطر با این استراتژی توجیه اقتصادی پروژههای جدید تولید گاز طبیعی مایع در سایر نقاط دنیا را به خطر انداخته است.
استرالیا چند سالی است قدم به قدم با قطر پیش میآید و حتی یک بار توانسته به طور موقت این کشور را پشت سر گذاشته و بزرگترین صادر کننده گاز طبیعی مایع جهان شود. آمریکا هم صادرات گاز خود را افزایش داده و ماه گذشته تقریباً به اندازه قطر گاز صادر کرده است.
البته در واقعیت، تعمیرات و نگهداری در بزرگترین تاسیسات تولیدی در قطر دلیل رسیدن آمریکا به آن بود ولی این کشور حاشیه خلیج فارس از طرف رقبای نوظهور خود احساس خطر کرده است.
طبق گفته جاناتان استرن، محقق ارشد موسسه مطالعات انرژی آکسفورد:«هیچکس نمیتواند با قیمتهای قطر رقابت کند. قطریها هر کاری که بخواهند انجام میدهند و بقیه باید در حد توانشان به آن پاسخ دهند. مخصوصاً در شرایط مازاد عرضه به بازار و قیمت پایین، سود رقبا تحت تاثیر قرار میگیرد».
ولی عرضه گاز طبیعی مایع در سایر نقاط مثل گاز طبیعی مایع یامال نواتک روسیه و چنری انرژی آمریکا همچنان با قیمتهای پایینتر قابل رقابت با قطر هستند چون خریداران تمایل به وابستگی به یک منبع واحد گاز طبیعی مایع را ندارند و معمولاً منابع خود را متنوع میکنند. انعطاف پذیری تولیدکنندگان آمریکا در قراردادهای تحویل و این واقعیت که قیمت آنها وابسته به شاخص نفت خام نیست، موقعیت نفت قطر را تهدید میکند.
انتهای پیام/