به گزارش اقتصاد انرژی؛ کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بین المللی پول در اجلاس جهانی بهداشت که روز جمعه ۲۱ مه (۳۱ اردیبهشت) در چارچوب نشست گروه ۲۰ در رم برگزار شد با اعلام این مطلب گفت: «در پیشنهاد ما اهداف تعریف، نیازهای بودجهای بررسی و اقدامات عملی مشخص شده است.»
از اهداف دیگر این طرح واکسیناسیون دست کم ۶۰ درصد از کل جمعیت جهان تا پایان ۲۰۲۲ میلادی است، امری که در نهایت به بهبود اقتصاد پایدار جهانی کمک خواهد کرد.
در گزارش صندوق بینالمللی پول آمده است: «اکنون پذیرفته شده است که پایان دائمی برای بحران اقتصادی بدون پایان یافتن بحران سلامت وجود نخواهد داشت. بنابراین پایان دادن به این بحران به نفع همه کشورهاست.»
مدیر عامل این نهاد پولی وابسته به سازمان ملل متحد اظهار داشت: «مدتی است که ما هشدار دادهایم که یک واگرایی خطرناک در شرایط اقتصادی وجود دارد. و چون فاصله بین کشورهای ثروتمندی که به واکسن دسترسی دارند با کشورهای فقیری که این امکان را ندارند، در حال افزایش است، این وضعیت بدتر هم می شود.»
تا پایان ماه آوریل، تنها کمتر از ۲ درصد جمعیت در قاره آفریقا، بیش از ۴۰ درصد در ایالات متحده آمریکا و بیش از ۲۰ درصد در اروپا حداقل یک دوز واکسن کرونا دریافت کردند.
برنامه جهانی سازمان ملل متحد برای ایجاد دسترسی یکسان به واکسن کووید موسوم به کوواکس در ابتدا به منظور جلوگیری از انباشته شدن دوزهای واکسن در کشورهای ثروتمند راهاندازی شد. اما این برنامه تا این زمان بی اثر بوده است.
صندوق بینالمللی پول درباره منبع بودجه ۵۰ میلیارد دلاری پیشنهادی گفته است این بودجه از محل ترکیب یارانهها (دست کم ۳۵ میلیارد دلار)، منابع دولتی کشورها و سایر منابع تأمین خواهد شد.