روند افزایشی قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه پس از دستیابی به بالاترین رکورد از اکتبر سال ۲۰۱۸، کاهشی شد.
به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از ایسنا، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در اوت، ۱۶ سنت معادل ۰.۲ درصد کاهش یافت و به ۷۶ دلار و 2 سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز برای تحویل در اوت با ۱۲ سنت معادل ۰.۲ درصد کاهش، به ۷۳ دلار و ۹۳ سنت در هر بشکه رسید.
بر اساس این گزارش، شاخصهای نفت هفته گذشته تحت تاثیر بهبود تقاضا برای سوخت با رشد اقتصادی قوی و افزایش سفرهای تابستانی در نیم کره شمالی، برای پنجمین هفته متوالی صعود کردند. عرضه جهانی نفت هم با حفظ محدودیت عرضه اوپک و متحدانش، محدود مانده است. این گروه تحت تسهیل تدریجی کاهش تولیدی که از ماه مه سال ۲۰۲۰ به اجرا گذاشته است، در فاصله ماه مه تا ژوئیه ۲.۱ میلیون بشکه در روز از تولیدش را احیا کرد.
بنا بر این گزارش، وزیران اوپک پلاس در اول ژوئیه (۱۰ تیر) دیدار کرده و ممکن است با توجه به افزایش قیمتها و بهبود تقاضا، با افزایش بیشتر تولید در اوت موافقت کنند.
به گفته هووی لی اقتصاددان بانک OCBC سنگاپور، احیای تقاضا برای سوخت همه را غافلگیر کرده و اوپک باید پاسخگوی این تقاضا باشد. با توجه به قیمتهای بالاتر، امکان افزایش تولید وجود دارد و ممکن است تولید این گروه از اوت ۲۵۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.
گروه بانکی ANZ و ING انتظار دارند اوپک پلاس تولیدش را به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز در اوت افزایش دهد که احتمالا از قیمتهای بالاتر نفت پشتیبانی خواهد کرد.