اقتصاد انرژی

صفحه ما در رسانه های اجتماعی

جمعه 23 خرداد 1404
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
اقتصاد انرژی
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
خانه بورس انرژی
https://eghtesadenergyonline.ir/?p=51812

دو سناریو برای دولت و سهامداران بورس

16 دی 1402 ساعت 16:58
در تلاشیم تا تصمیمات مجلس همگام با بازار سرمایه باشد

در شرایط کنونی هیجان ناشی از تنش های سیاسی همچنان در بازار وجود دارد بعد از فروکش کردن آن بار دیگر دولت باید سراغ مسائل بنیادی برود.

به گزارش اقتصاد انرژی به نقل از بازار

در چند وقت اخیر بازار نه در منفی‌ها شرایط پایداری داشته و نه مثبت‌های آن توانست خیلی دوام بیاورد از همین رو به نظر در شرایط فعلی ابهام بیشتری دارد و سهامداران نسبت به آینده سردرگم هستند. از طرف دیگر گزارش‌ها تا حدودی نتوانستند یک موج کوتاه پایدار در بازار تک ایجاد کند و اخبار تجدید هم خیلی موثر نشده است در مقابل شوک‌های سیاسی افزایش یافته است به همین دلیل فعلا در بازار خبری نیست و بعد از خارج شدن هیجان منفی به عوامل اقتصادی مثبت قوی‌تر و پایدارتر برای اثرگذاری در بازار نیاز داریم.

به گفته شهیر محمدنیا در زمان تنش ها قیمت دلار افزایش می یابد که اثری تورمی دارد اما واکنش بازار سهام به این تورم معکوس است، در واقع با افزایش درگیری های سیاسی و جنگ قیمت دلار بالا می رود و بورس افت می کند بعد از مدتی هر دو راه رفته را اصلاح می کنند و به نقطه قبلی خود برمی گردند

شهیر محمدنیا کارشناس بازار های مالی با اشاره به اینکه دارایی های مانند سهام جزو دارایی های ریسکی به حساب می آیند و تحت تاثیر اتفاقات تروریستی، جنگ و… تحت تاثیر قرار می گیرند، گفت: اما با توجه به اینکه داعش مسئولیت این بمب گذاری را به عهده گرفته و مربوط به کشورهای متخاصم نبود. اما به طور کلی واکنش بازارهای مالی به جنگ هیجانی و کوتاه مدت است، برای نمونه در زمان آغاز جنگ روسیه و اوکراین قیمت کامودیتی‌ ها، نفت، طلا و … به صورت هیجانی افزایش یافت و بعد از آن وارد اصلاح شد.

شهیر محمدنیا با بیان اینکه بیش واکنش بازارهای مالی تحت تاثیر جنگ ناشی از ویژگی های پول است که به دلیل ترسو بودن در شوک های سیاسی وارد بازارهای امن تر می شود، افزود: در واقع در آغاز یک جنگ و شوک سیاسی به دلیل اینکه ابعاد آن مشخص نیست سرمایه ها وارد بازارهایی همچون دلار و طلا می شوند تا در صورتی که ابعاد جنگ گسترده بود سرمایه ها آسیب نبیند، اما بعد از مدتی که ابعاد جنگ مشخص شود شاهد تغییر بازارها هستیم.

او با تاکید بر اینکه حادثه تروریستی کرمان روز چهارشنبه اتفاق افتاد و از آنجایی که دو روز بازار تعطیل بوده از هیجانات منفی کاسته شده است، تصریح کرد: به همین دلیل پیش بینی می شود که روز شنبه معاملات خیلی منفی نباشد اما اگر ابعاد درگیری و تنش با اسرائیل بالا بگیرد روی بازار سهام حتما تاثیر منفی می گذارد.

محمدنیا با اشاره به اینکه در زمان تنش ها قیمت دلار افزایش می یابد که اثری تورمی دارد اما واکنش بازار سهام به این تورم معکوس است، تصریح کرد: در واقع با افزایش درگیری های سیاسی و جنگ قیمت دلار بالا می رود و بورس افت می کند بعد از مدتی هر دو راه رفته را اصلاح می کنند و به نقطه قبلی خود برمی گردند.
او افزود: اگر تنش ها ادامه دار شوند به نسبت افزایش قیمت دلار، بازار سهام هم رشد خواهند کرد: به طور قطع در واکنش به ریسک های سیستماتیک سهامداران نمی توانند کاری بکنند و تنها با تنوع بخشی به پرتفوی خود و خرید صندوق های طلا و همچنین صندوق های درآمد ثابت اثر نوسانات ناشی از ریسک های سیستماتیک را می توانند جبران کنند.

محمد نیا تاکید کرد: سهامدارانی که برای میان مدت و بلندمدت در بازار سهام سرمایه گذاری کرده اند نباید حتی در زمان تنش ها هم نگرانی داشته باشند چون در ادامه مسیر شرایط دوباره به روند عادی لازمی گردد.

همگان بر این عقیده‌اند تثبیت قیمت‌ها در نرخ ارز در شرایط حال حاضر در دستور کار بانک مرکزی و دولت قرار گرفته و با هر توانی که شده می‌خواهند این نرخ باقی بماند، از طرف دیگر تورم ۴۰ درصدی کشور، دلار را در مقابل سایر کالاها ارزان‌تر کرده و کم کم فضا برای جولان این موضوع افزایش پیدا می‌کند.

سیاست انتشار اوراق و کنترل تورم

همچنین گزارش وضعیت تراز تجاری حکایت از این دارد که واردات روز به روز تقویت و به صرفه‌تر و در مقابل صادرات تضعیف می‌شود و این موضوع خود را در تراز منفی بی‌سابقه کشور نشان می‌دهد دولت در حال حاضر همه این موارد را نادیده گرفته و کنار گذاشته است و فقط به تثبیت فکر می‌کند البته نیم نگاهی هم به کسری بودجه شد دارد اما در حال حاضر با اوراق به دنبال جبران آن است که اثراتی روی جریان پول دارد.

کامران ندری معتقد است که تثبیت نرخ ارز ناشی از سیاست کنترل بر بازار است و این موضوع می تواند ریسک فشرده شدن نرخ ارز و بعد جهش را به همراه داشته باشد، به همین دلیل سیاست ها باید در راستای کنترل تورم و متعادل کردن بازارها پیش برود

کامران ندری کارشناس اقتصادی درباره تثبیت نرخ ارز در شرایطی که تورم در کشور همچنان بالاست، گفت: این تثبیت نرخ ارز ناشی از سیاست کنترل بر بازار است و این موضوع می تواند ریسک فشرده شدن نرخ ارز و بعد جهش را به همراه داشته باشد، به همین دلیل سیاست ها باید در راستای کنترل تورم و متعادل کردن بازارها پیش برود.

او درباره تاثیر انتشار اوراق قرضه برای جبران کسری بودجه نیز افزود: در شرایط کنونی سیاست دولت کنترل اثرات تورمی نقدینگی است، به همین دلیل بخشی از نقدینگی موجود در بازارها را از طریق اوراق، نظام پولی جمع آوری کرده است، به همین دلیل احتمالا زمان اصلاح بازار سرمایه تا زمانی که انتشار اوراق وجود دارد ادامه یابد.

به گزارش بازار، در شرایط کنونی هیجان ناشی از تنش های سیاسی همچنان در بازار وجود دارد بعد از فروکش کردن آن بار دیگر دولت باید سراغ مسائل بنیادی اقتصادی بیاید که اثرات و تبعات پایدارتری بر بازار و اقتصاد دارد. بر همین اساس چشم انداز موجود حکایت از این دارد که دولت دو مسیر را بیشتر در پیش ندارد یا نرخ ارز را متعادل با تورم و تنظیم کرده و پیش ببرد که در این حالت نرخ ارز نیما و احتمالاً نرخ ارز بازار آزاد با شیبی آرام و ملایم رشد خواهد داشت یا سراغ همان سناریو کنترلی خواهد رفت یعنی سرکوب و عدم تن دادن به نظام بازار و سپس احتمالاً جهش‌های ارزی در مقطع کوتاه رخ می دهد. به نظر چه مسیر اول باشد چه مسیر دوم نتیجه یکیست و ارز در محدوده اصلی خود قرار خواهد گرفت و نمی‌تواند در بلندمدت این نرخ را ثابت نگاه داشت.

مطالب مرتبط

ریزش ۳۲ هزار واحدی شاخص بورس
بورس انرژی

ریزش ۳۲ هزار واحدی شاخص بورس

توسط 0013 ک
4 خرداد 1404
0

به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین به نقل از تابناک شاخص کل بورس با ریزش ۳۲ هزار واحدی در پایان معاملات...

10 برابر شدن قیمت برق و گاز حتمی است
نفت و گاز

10 برابر شدن قیمت برق و گاز حتمی است

توسط Dr.ehsan poori
30 اردیبهشت 1404
0

به گزارش اقتصاد انرژی آنلاین رفتار ما این است که انرژی را زیاد مصرف می کنیم و تنها کشوری هستیم...

نوشته بعدی
مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

مسئولیت‌های اجتماعی از مهم‌ترین ارکان صنعت پتروشیمی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یادداشت

آرشیو
بنزین؛ جایی که ناترازی، نشانه‌ای از غفلت استراتژیک شد
برق قاچاق برای استخراج‌کنندگان، خاموشی برای مصرف‌کنندگان؛ دلایل ناترازی برق در تابستان ۱۴۰۴
سند ملی راهبرد انرژی؛ از سیاست‌گذاری کلی تا چالش‌های عملیاتی

آخرین اخبار

طلای 18 عیار زیر ذره‌بین/بازگشت قیمت طلا به کانال 6.400.000 میلیون تومان

وزارت راه در حال بررسی پیشنهاد افزایش قیمت بلیت قطار

زمان برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش اعلام شد

بزرگترین قرارداد زندگی عارف آقاسی!

حذف کارت سوخت تکذیب شد

قالیباف همچنان رئیس مجلس ماند

پست جنجالی رونالدو اینترنت را منفجر کرد!

صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان در انتظار مصوبه مجلس

بنزین روی کارت بانکی؛ گام اول برای اصلاح بزرگ

ثبت روزانه ۱۶ هزار قرارداد رایگان در سامانه خودنویس

ایران در رده هفتم فوتبال باشگاهی بانوان آسیا

وزیر صمت: دولت سهام خودروسازان را واگذار می‌کند

جزئیات تازه از مرگ خواهران بلاگر

ابطال تصمیم وزارت اقتصاد درباره سقف کارت به کارت

همۀ مادران روستاییِ دارای ۳ فرزند و بیشتر امسال رایگان بیمه می‌شوند

مشکل نرم‌افزاری «برق من» رفع شد

وزیر نیرو: ماینرها را جریمه می‌کنیم اما پول جریمه را با ماینینگ در می‌آورند/سرعت رشد مصرف بسیار بیشتر از رشد تولید شده

اظهارنظر دبیر کانون صرافان ارز درباره قیمت دلار

تذکر دیوان عدالت اداری درباره وام مسکن مجردها

سازمان غذا و دارو همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌های اینترنتی را ممنوع کرد

  • ارتباط با ما
  • درباره ما
  • RSS
  • آرشیو
نتیجه ای یافت نشد
مشاهده همه نتایج
  • صفحه نخست
  • پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • آب و برق
  • بازار انرژی
  • بورس انرژی
  • انرژی های نو
  • دیپلماسی انرژی
  • مسئولیت های اجتماعی

تمامی حقوق پایگاه خبری اقتصاد انرژی محفوظ است